KIMO Nederland en België bestaat 25 jaar!

KIMO Nederland en België, opgericht in 1999, viert dit jaar haar 25-jarig jubileum! Als vereniging voor alle 33 kustgemeenten zetten wij ons al een kwart eeuw in voor een schone en veilige Noordzee en kustgebieden in Nederland en België, met het oog op de toekomstige generaties.

In de afgelopen 25 jaar hebben we tal van succesvolle projecten gerealiseerd met prachtige resultaten. Deze projecten zijn vaak tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat. Ook werken we intensief samen met de visserijsector, kusthavens, gemeentelijke strandbeheerders en vele vrijwilligers.

Ons icoonproject is Fishing for Litter, dat wij al 24 jaar uitvoeren. Met Fishing for Litter nemen de vissers het afval mee aan land dat zij vangen tijdens het vissen op zee.Tot onze meest noemenswaardige initiatieven behoren daarnaast ook de Green Deal Schone

Stranden, de Green Deal Visserij voor een Schone Zee en de jaarlijkse opschoondagen van de Nederlandse stranden.
Om deze mijlpaal te vieren, organiseren we in oktober dit jaar een jubileumcongres. Met trots kijken wij terug op 25 jaar inzet voor een schonere en veiligere kust en blijven wij ons met dezelfde passie en vastberadenheid inzetten voor een duurzame toekomst.